Rămăşiţe provenind de la cel puţin 13 cadavre au fost găsite în frigidere, în Mexic, într-o regiune afectată de violenţe legate de traficul cu droguri, potrivit unei surse judiciare, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceste rămăşiţe umane au fost găsite în saci, în wekend, la Poza Rica, în apropiere de Veracruz (est).

”Şase persoane au fost arestate, probabil în legătură cu aceste fapte”, a anunţat luni într-o scurtă declaraţie de presă o femeie procuror a statului Veracruz.

Rămăşiţele au fost descoperite de către poliţişti care urmăreau un bărbat, în interiorul unui imobil în care se aflau trei persoane sechestrate.

În acest imobil, ei au găsit rămăşiţe umane puse în saci negri, în mai multe frigidere.

Rămăşiţe umane au fost găsite şi în alte locuinţe.

Statul Veracruz este cunoscut prin cafeaua şi vanilia sa, dar este şi o rută folosită de către traficanţi de droguri pentru a trimite stupefiante în Statele Unite.

Acest stat, situat la Golful Mexic, a fost cuprins de violenţe în deceniul 2010, prin episoade traumatizante.

În septembrie 2011, 35 de cadavre au fost aruncate pe domeniul public, în plină zi, la Boca del Río, în sudul statului.

Fostul guvernator Javier Duarte (2010-2016) a fost condamnat în 2018 la nouă ani de închisoare, după ce a fost găsit vinovat de spălare de bani şi asociere de răufăcători.

Mexicul a înregistrat peste 400.000 de asasinate din 2006 şi aproximativ 110.000 de dispăruţi din anii '60.

Majoritatea acestor violenţe sunt atribuite rivalităţii între organizaţii criminale sau acţiunii forţelor de securitate.

În 2006, Guvernul fostuluin preşedinte Felipe Calderon a lansat o ofensivă militară antidrog.

Actualul preşedinte Andres Manuel Lopez Obrador a anunţat că preferă să atace rădăcina delincvenţei - sărăcia şi lipsa de perspective de viitor ale tinerilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.