Patru rachete Katyusha au lovit Zona Verde din Bagdad, iar oficialii din Apărare au spus că acestea vizau ambasada SUA de aici, au declarat marţi surse din poliţia irakiană pentru Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sirenele din ambasada aflată în zona care găzduieşte clădiri guvernamentale şi misiuni străine au anunţat atacul. O sursă a spus că cel puţin patru rachete au fost lansate şi unele dintre ele au aterizat în apropiere.

Un comunicat al Armatei a confirmat că patru rachete Katiuşa au căzut în Zona Verde şi au fost lansate dintr-un cartier estic al capitalei, dar nu au fost oferite detalii.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Înregistrări video ale Armatei au arătat un lansator de rachete fixat pe un camion care era incendiat.

Două surse diplomatice din Zona Verde au afirmat că au auzit că un sistem anti-rachetă a fost configurat pentru a apăra ambasada SUA. Una dintre ele a spus că exploziile au zguduit clădirea.

Potrivit altor surse, doi civili irakieni au fost răniţi în atac, după ce o rachetă a ajuns pe o stradă ce ducea spre Zona Verde.

Mai multe grupări de miliţii irakiene susţinute de Iran au anunţat în octombrie că au suspendat atacurile cu rachete asupra trupelor americane dacă Guvernul irakian va prezenta un calendar privind retragerea trupelor SUA.

Un purtător de cuvânt al Kataib Hezbollah, una dintre cele mai puternice grupări irakiene susţinute de Iran, a spus că grupările nu au prezentat un termen limită, însă dacă trupele americane „insistă să rămână”, vor lansa atacuri mult mai violente.

Anunţul privind oprirea atacurilor cu rachete a fost făcut după ce Washingtonul, care îşi reduce trupele din Irak, a ameninţat că îşi închide ambasada cu excepţia cazului în care Guvernul irakian ţine în frâu miliţiile susţinute de Iran care au atacat interesele Statelor Unite cu rachete şi bombe.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.