Socialistul Igor Dodon a promis joi dimineaţă că printre primele acţiuni pe care le va întreprinde ca preşedinte se va număra retragerea cetăţeniei moldovene a soţilor Băsescu şi demiterea ministrului Apărării, Anatol Şalaru, considerat singurul unionist din executivul Republicii Moldova. Preşedintele-ales urmează să fie învestit în poziţia de şef al statului moldovean printr-o ceremonie programată pentru 23 decembrie la Chişinău, transmite deschide.md

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Procedura de acordarea a cetăţenie a fost încălcată, iar asta va sta la baza cererii pentru retragerea acestei cetăţenii. Dacă Băsescu vrea să devină cetăţean al Republicii Moldova, lasă să o primească legal, aşa cum se cuvine”, a declarat Igor Dodon la postul de televiziune NTV.

Dodon a explicat că va anula în curs de o săptămână de la preluarea mandatului prezidenţial decretul lui Nicolae Timofti prin care i s-a acordat cetăţenie lui Traian şi Maria Băsescu.

De asemenea, preşedintele-ales a precizat că susţine decizia lui Mihai Ghimpu de a-l demite pe Anatol Şalaru din funcţia de ministru al Apărării. Acesta nu este agreat din cauza declaraţiilor sale unioniste.

”Să nu respecţi un om pentru funcţia pe care o deţine, este o chestie, însă să nu respecţi instituţia statului, asta depăşeşte orice limită”, a menţionat preşedintele socialist.

Igor Dodon a promis că va merge înainte şi cu propunerea de interzicere a unionismului.

Preşedintele-ales s-a remarcat în timpul campaniei electorale prin folosirea unionismului şi a cetăţeniei române ca atac la adresa opozantei sale, Maia Sandu.

Traian Băsescu a primit cetăţenie moldoveană înainte de a-l doilea tur al scrutinului prezidenţial, în care a votat pentru proeuropeana Maia Sandu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.