Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) de la Chişinău a anunţat vineri dimineaţă că şapte posturi de televiziune au fost sancţionate cu amenzi în valoare de până la 630.000 de lei moldoveneşti, aproximativ 130.000 de lei, pentru partizanat politic în timpul campaniei prezideţiale. Printre posturile de televiziune sancţionate se numără Publika TV, Canal 2, Canal 3, Prime, Jurnal TV, NTV Moldova şi Accent TV, transmite deschide.md

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Codul Audioviziualului prevede amenzi cu o valoare cuprinsă între 100 şi 300 de salarii minime pe economie - salariul minim este de 2.100 de lei moldoveneşti, adică 431 de lei - în cazul în care un radiodifuzor sau distribuitor de servicii nu intră în legalitate sau încalcă în mod repetat prevederile legislaţiei.

Postul Ren TV a fost sancţionat pentru dezinformare în timpul campaniei prezidenţiale.

Membrii CCA au declarat că posturile de televiziune au încălcat în mod repetat legislaţia în timpul campaniei prezidenţiale, iar unele surse mass-media au recurs chiar la dezinformare, precum NTV Moldova sau Ren TV.

De asemenea, posturile de televiziune Publika TV, Prime, Canal 2 şi Canal 3 l-au favorizat pe candidatul prezidenţial Marian Lupu.

În schimb, posturile Accent TV şi NTV Moldova l-au favorizat pe liderul socialist Igor Dodon.

Maia Sandu şi Andrei Năstase au fost favorizaţi doar de Jurnal TV.

Membrii CCA au subliniat că posturile de televiziune NTV Moldova şi Ren TV au difuzat informaţii cu privire la un pretins acord politic dintre proeuropeana Maia Sandu şi cancelarul german Angela Merkel, în care se vorbeşte despre acordul prezidenţiabilei moldovene de a accepta 30.000 de migranţi sirieni în Republica Moldova.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.