Procurorii moldoveni anticorupţie au condus percheziţii, marţi dimineaţă, în punctele de trecere a frontierei de la Leuşeni şi Sculeni, ceea ce a dus la blocarea traficului vamal timp de mai bine de trei ore între România şi Moldova. Şapte persoane, inclusiv cinci vameşi de la cele două puncte vamale, au fost reţinute într-un dosar de corupţie anchetat de procurorii Centrului Naţional Anticorupţie (CNA), informează Radio Chişinău.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, serviciul vamal s-a autosesizat şi a dispus începerea unor anchete de serviciu pentru clarificarea situaţiei de la Leuşeni şi Sculeni. 

Între timp, ambele posturi vamale şi-au reluat activitatea şi funcţionează în regim normal, deşi operaţiunea este în desfăşurare.

În urmă cu câteva săptămâni, 28 de vameşi au fost reţinuţi de procurorii anticorupţie de la punctele vamale Tudora şi Palanca.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.