Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, i-a acuzat marţi dimineaţă pe reprezentanţii Partidului Democrat că vor ”să-i lipsească pe deputaţi de imunitate pentru obţinerea unui instrument suplimentar de presiune şi şantaj politic”. Acuzaţiile liderului moldovean vin după ce Andrian Candu a anunţat revenirea proiectului de modificare a Constituţiei privind anularea imunităţii parlamentare pe masa deputaţilor de la Chişinău, scrie Deschide.md

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Guvernarea va încerca să intimideze cu dosare fabricate deputaţii din opoziţie, fie pentru a le închide gura, fie pentru a-i forţa să devină neutri. Acum când are în subordinea politică Procuratura, SIS-ul şi Poliţia, Guvernarea poate înscena orice, poate inventa poste noapte orice dosare, pantru a se răfui în mod perfid cu forţele de opoziţie parlamentară”, a scris preşedintele moldovean pe Facebook.

Dodon a explicat că intenţia parlamentarilor PD este de a ”exercita indirect presiuni şi asupra instituţiei prezidenţiale, lovind în deputaţii socialişti prin dosare fabricate, ei vor urmări să mă facă mai conciliant faţă de proiectele lor antisociale şi geopolitice eronate”.

De asemenea, preşedintele moldovean explică că deputaţii democraţi nu vor fi deloc afectaţi de lipsa imunităţii parlamentare, pentru că procurorii nu vor îndrăzni să-i ancheteze.

”Abia după următoarele alegeri parlamentare vom putea examina serios acest proiect de lege. Abia atunci, când instituţiile statului vor fi credibile şi nu vor mai fi acaparate politic, nu vor avea rolul de instrumente de intimidare, abia atunci renunţarea la imunitate va fi rezonabilă”, a completat preşedintele de la Chişinău.

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a declarat luni că proiectul de modificare a legii fundamentale privind anularea imunităţii parlamentare revine pe masa deputaţilor. 

De asemenea, deputaţii democraţi au decis ca iniţiativa să fie inclusă pe agenda parlamentară.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.