Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a semnat luni dimineaţă decretul de demisie a ministrului Agriculturii, Eduard Grama. Semnarea acestui decret vine în urma unei solicitări adresate în acest sens de premierul Pavel Filip, după ce procurorii anticorupţie l-au reţinut săptămâna trecută pe Grama, acuzat că a primit mită pentru a favoriza înstrăinarea a 9,2 hectare din terenurile Colegiului Naţional de Viticultură şi Vinificaţie, scrie UNIMEDIA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Aştept ca în timpul apropiat să se mai producă astfel de inişiative. În Guvern există încă destul de mulţi demnitari corupţi. Voi semna demisia oricărui membru al Guvernului Filip. În funcţie trebuie promovaţi oameni tehnocraţi, adevăraţi profesionişti, nu selectaţi pe criterii politice. Sunt gata să semnez în fiecare zi decrete de demisie a demnitarilor din această guvernare”, a scris preşedintele moldovean într-o postare de pe Facebook.

Procurorii Centrului Naţional Anticorupţie (CNA) l-au reţinut pe 15 martie pe ministrul Agriculturii.

Eduard Grama este acuzat că a primit mită, deşi nu se ştie despre ce sumă este vorba, pentru a favoriza înstrăinarea ilegală a 9,2 hectare din terenurile aflate în proprietatea Colegiului Naţional de Viticultură şi Vinificaţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.