Premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, a purtat joi seara o convorbire telefonică cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, în care s-a vorbit inclusiv despre măsurile ce urmează să fie implementate de către autorităţi pentru a facilita inaugurarea Oficiului de Legătură NATO de la Chişinău. În acest sens, premierul a promis că va acorda tor sprijinul pentru acreditatea şefului şi personalului acestui birou NATO, transmite Deschide.md

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Secretarul General al NATO a precizat că procedurile de acreditare vor fi lansate în luna martie şi este aşteptată până în iunie 2017 deschiderea Oficiului de Legătură de la Chişinău.

Premierul Filip l-a invitat pe Stoltenberg să vină în vizită în Republica Moldova tocmai pentru a participa la deschiderea biroului de la Chişinău.

Cei doi politicieni au mai discutat despre consolidarea dialogului politic şi a cooperării practice, precum şi despre sprijinul acordat de NATO în procesul de reglementare paşnică a conflictului din Transnistria.

Acordul privind deschiderea Oficiului de Legătură NATO la Chişinău a fost senat în noiembrie 2016 de Filip şi Stoltenberg la Chişinău.

Preşedintele Igor Dodon a susţinut în urmă cu două săptămâni că deschiderea biroului de legătură NATO la Chişinău ar fi o provocare din partea partenerilor ţării sale şi nu un ajutor în soluţionarea conflictului din Transnistria. De asemenea, liderul moldovean a ameninţat că va închide acest oficiu de la Chişinău.

“Sugerez tuturor să aştepte. O să-l deschideţi anul acesta, la anul o să-l închidem. După următoarele alegeri parlamentare, dacă o să vă grăbiţi cu deschiderea, o să ajungem la situaţia că vom închide oficiul”, a spus Dodon.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.