Ministerul Apărării din Republica Moldova l-a convocat vineri seară pe colonelul Igor Dovbnea, care are poziţia de ataşat militar al ambasadei Federaţiei Ruse de la Chişinău. Autorităţile moldovene i-au solicitat ataşatului militar rus să nu participe la activităţi realizate de Tiraspol sau de Grupul Operativ de Trupe Ruse (GOTR) din Transnistria, informează deschide.md

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, dacă colonelul rus nu va respecta solicitarea autorităţilor moldovene, mandatul acestuia de activitate va fi retras imediat de către ministerul Apărării.

Liderul Direcţiei Generale de Politici de Apărare şi Planificare a Apărării (DGPAPA) a cerut întrevederea cu ataşatul militar al Federaţiei Ruse, pentru a-şi exprima nemulţumirea cu privire la desfăşurarea ilegală de exerciţii militare în raioanele estice ale Republicii Moldova.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.