Preşedintele-ales al Republicii Moldova, Igor Dodon, a reacţionat luni dimineaţă faţă de rezultatele parţiale ale alegerilor parlamentare şi a salutat victoria PSD, precizând că stânga politică a înregistrat un succes electoral remarcabil în România. Felicitări au venit şi de la oligarhul Vlad Plahotniuc, care a susţinut că se bucură pentru succesul electoral al ”prietenilor şi partenerilor noştri politici din România”, transmite Radio Chişinău.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Mizăm că noul Guvern al României va demonstra mai mult respect faţă de independenţa şi suveranitatea ţării noastre. Iar mişcările unioniste vor fi tratate ca nişte entităţi marginale şi radicale, rătăcite în apele democraţiei”, a transmis socialistul Igor Dodon.

De asemenea, preşedintele-ales şi-a exprimat speranţa că liderii social-democraţi vor echilibra retorica Bucureştiului în raport cu Republica Moldova.

Între timp, o reacţia a venit şi din partea vicepreşedintelui Partidului Democrat din Republica Moldova, Vlad Plahotniuc, care şi-a transmis felicitările pentru succesul înregistrat de către PSD.

”Rezultatul bun al PSD constituie o dovadă că cetăţenii apreciază ideile şi reformele social-democrate. Îi doresc României să aibă parte de echilibru şi stabilitate politică, pentru a asigura în continuare un progres economic şi social”, a scris Plahotniuc pe pagina sa de Facebook.

Plahotniuc a precizat că social democraţii sunt ”prietenii şi partenerii noştri politici din România”.

Biroul Electoral Central (BEC) a transmis la ora 12.00 rezultatele parţiale după centralizarea a 82,55% din procesele verbale, care indică că 45,43% dintre alegătorii români au optat pentru PSD.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.