Episcopul Marchel de Bălţi şi Făleşti a atacat-o dur într-o conferinţă de presă pe proeuropeana Maia Sandu, susţinând că atitudinea acesteia ”faţă de moralitatea creştină, faţa de curăţenia sufletească, faţă de tot ce este sfânt pare să fie abătută mult de la axa normalităţii”. De asemenea, episcopul moldovean a atacat-o pe candidata dreptei pentru că nu are copii şi este o femeie stearpă, îndemnându-i pe creştini să voteze cu un om moral sănătos precum este socialistul Igor Dodon, scriu Ziarul Naţional şi Independent.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Avem de ales un preşedinte dintre doi candidaţi. Un creştin sau un necreştin. Un patriot sau un nepatriot [...] Aşa s-au stratificat prin faptele lor, prin vorba lor, prin activitatea lor. Despre atitudinea unui candidat, Igor Dodon, pe care-l credem creştin şi patriot, nu o să vorbesc mult, pentru că e normal să ai o atitudine faţă de biserică, credinţă şi valorile naţionale, aşa cum o are el. Dar despre atitudinea Maiei Sandu [...] atitudinea ei faţă de moralitatea creştină, faţă de curăţenia sufletească, faţă de tot ce este sfânt pare să fie abătută mult de la axa normalităţii”, a declarat episcopul Marchel.

Episcopul de Bălţi şi Făleşti este cunoscut pentru rolul jucat în avangarda cauzei antieuropene în societatea moldovenească, fiind numit în funcţie de Patriarhia de la Moscova.

Marchel a atacat-o pe prezidenţiabila proeuropeană că ”nu are familie şi copii” şi că ar fi o femeie ”stearpă”. 

”Rodul activităţii mele, a dumitale, trebuie să se soldeze cu un... rezultat. Aşa cum nu găsim rodul stăruinţelor ei, am zis că e un bob stero. Lumea zice că ea nu va închide biserici pentru că ea se duce la biserici. Eu nu am văzut-o”, a explicat episcopul de Bălţi şi Făleşti.

Episcopul Marchel a susţinut că nu se amestecă în politică, nu influenţează deciziile politice, dar are rolul de a le explica oamenilor cine poate să promoveze valorile morale sănătoase şi cine le încalcă. Acesta a numit-o pe Maia Sandu un ”pericol pentru Biserică”.

Liderul bisericesc a insistat că vrea să orienteze creştinii, să le spună ce este un drept moral-creştinesc, iar în acest sens prezidenţiabila proeuropeană a jucat un rol în introducearea în biblioteci a enciclopediei ”Viaţa sexuală”. 

”Această carte păcătoasă conţine fotografii spurcate”, a precizat episcopul de Bălţi şi Făleşti.

Episcopul Marchel a acuzat-o pe Maia Sandu că a interzis rugăciunea la festivitatea de început de an şcolar şi s-a arătat nedumerit de faptul că pe fosta ministră este deranjată de agheasmă.

Acesta i-a îndemant pe alegătorii creştini să voteze cu Igor Dodon.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.