Socialistul Igor Dodon a lansat vineri un nou atac la adresa rivalei sale proeuropene, susţinând că aceasta este vinovată de sinuciderea a 400 de elevi în perioada în care a condus ministerul Educaţiei. Dodon a explicat că rata ridicată de sinucideri se datorează reformelor implementate de Maia Sandu, inclusiv prin introducerea camerelor de supraveghere la examenul de Bacalaureat, informează Agora.md

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În perioada cât Maia Sandu a fost la ministerul Educaţiei, în premieră, în anii 2012-2015 au fost înregistrate peste 400 de cazuri de suicid şi tentative de suicid la copii. Acesta este rezultatul reformelor”, a declarat Igor Dodon în cadrul unei intervenţii televizate la Pro TV Chişinău.

Dodon a explicat că la creşterea ratei de suicid în rândul minorilor a contribuit esenţial introducerea camerelor de supraveghere la examenul de Bacalaureat.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Însă, Maia Sandu a catalogat declaraţiile socialistului ca fiind minciuni, susţinând că acesta se ocupă cu propagarea minciunilor, în loc să vorbească despre reformele făcute la ministerul Educaţiei.

De asemenea, comentariile prezidenţiabilului socialist au generat o dezbatere în societatea moldovenească cu privire la datele prezentate de Dodon.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.