Consiliul Naţional pentru Acreditare şi Atestare (CNAA) de la Chişinău a anunţat miercuri după-amiază că preşedintele ales nu şi-a plagiat teza de doctorat, deşi există anumite ”scăpări neintenţionate” în lucrarea lui Igor Dodon. Experţii instituţiei au analizat teza de doctorat după publicarea unei investigaţii în deschide.md, care demostra că liderul socialist a plagiat anumite pasaje din autori români fără a cita sursa. Printre persoanele plagiate de Igor Dodon se numără mai muţi profesori universitari de la Academia de Ştiinţe Economice (ASE).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentanţii CNAA au anunţat că pasajele plagiate fac parte din primul capitol al tezei de doctorat, care presupune analiza literaturii de specialitate, prin urmare se explică preluarea prin ”copy-paste” din autorii români şi profesorii universitari de la ASE.

Rectorul Grigore Belosteicinic a declarat că lucrările ştiinţifice din care au fost preluate respectivele pasaje se regăsesc citate în bibliografia tezei de doctorat a lui Igor Dodon.

Deşi există nişte scăpări în teza de doctorat a liderului socialist, experţii moldoveni consideră că aceastea sunt neintenţionate sau mecanice.

”Era bine dacă aceste scăpări nu ar fi fost, dar dacă ele sunt, putem vorbi de o altă evaluare a tezei, dar nicidecum de un plagiat. Mult mai grav ar fi fost dacă astfel de pasaje se regăseau în capitolele II sau II ale tezei - care constituie cercetarea propriu-zisă. Dar ele nu se regăsesc acolo”, a declarat Belosteicinic.

Reprezentanţii CNAA au recunoscut că nu au studiat întregul conţinut din capitolele II şi III ale tezei de doctorat a lui Igor Dodon.

”Din ce am analizat la prima vedere, cercetarea din teză aparţine autorului”, a concluzionat Belosteicinic.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.