Comisia Electorală Centrală (CEC) a cerut joi după-amiază magistraţilor Curţii de Apel din Chişinău să anuleze candidatura la alegerile prezidenţiale moldovene a Innei Popenco. La baza deciziei membrilor CEC stă contestaţia depusă de prezidenţiabila independentă Silvia Radu, care a criticat prezenţa Innei Popenco la înmânarea cardurilor de reducere pentru achiziţionarea unor produse dintr-un magazin social, transmite deschide.md

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Inna Popenco candidează la alegerile prezidenţiale moldovene din partea Partidului Ravnopravie a lui Ilan Şor, acuzat de implicare în furtul miliardului de dolari din trei bănci în preajma alegerilor parlamentare din toamna anului 2014.

Aceasta este considerată o candidată rusofilă şi încearcă să atragă electoratul vizat de Igor Dodon.

Comisia Electorală a cerut anularea candidaturii rusofilei, după ce prezidenţiabila independentă Silvia Radu a contestat prezenţa Inneu Popenco la înmânarea cardurilor de reducere pentru achiziţionarea unor produse de la un magazin social, care va fi deschis în curând în cartierul Râşcani din Chişinău.

Popenco s-a prezentat la eveniment din poziţia de candidat la prezidenţiale, iar independenta a reclamat că acţiunea ar fi o încercare de cumpărare a alegătorilor.

Inna Popenco a anunţat deja că va deschide patru magazine sociale până la finele campaniei electorale. Reţeaua de magazine sociale a fost inaugurată în Orhei de către controversatul primar Ilan Şor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.