Ambasadorul Ucrainei în Republica Moldova, Ivan Gnatişin, a declarat într-un interviu acordat pentru Jurnalul de Chişinău că liderii de la Kiev sunt pregătiţi pentru a dialoga cu preşedintele Igor Dodon, atât timp cât acesta va respecta integritatea teritorială a Ucrainei. Reacţia diplomatului vine după ce Kievul a decis să-l retragă în semn de protest pe ambasadorul ucrainean de la Chişinău înainte de a-l doilea tur al alegerilor prezidenţiale, după ce socialistul Dodon a recunoscut anexarea peninsulei Crimeea de către Rusia, transmite deschide.md

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În urma declaraţiilor lui Igor Dodon despre faptul că «Crimeea aparţine de facto Federaţiei Ruse», vicepremierul şi ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova, Andrei Galbur, în cadrul unei emisiuni TV, şi-a exprimat regretul şi a subliniat că asemenea declaraţii nu corespund poziţiei oficiale a R. Moldova, care se confruntă cu o problemă similiară”, a declarat ambasadorul Gnatişin.

Diplomatulul ucrainean a precizat că liderii de la Kiev apreciază sprijinul pe care l-au primit din partea Republicii Moldova în contextul agresiunii orchestrate de către Rusia.

Înainte de al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova, reprezentanţii de la Kiev au decis să-l recheme pe ambasadorul ucrainean de la Chişinău în semn de protest faţă de declaraţiile controversate ale socialistului Igor Dodon. Acesta din urmă a recunoscut dreptul pe care îl au ruşii asupra peninsulei anexate în 2014.

”Vreau să subliniez că Ucraina va dialoga cu un preşedinte care respectă suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei... care nu va recunoaşte ocuparea Crimeei de către Rusia”, a completat Ivan Gnatişin.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.