Provincia canadiană Quebec a raportat luni 15 cazuri de variola maimuţei, a anunţat, marţi, departamentul de sănătate din Quebec, care a mai precizat că se aşteaptă la mai multe cazuri în alte provincii ale ţării, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul canadian al Sănătăţii, Jean-Yves Duclos, a declarat că mai multe probe din alte provincii ale ţării au fost trimise la un laborator din Winnipeg pentru a fi testate.

”Ne aşteptăm să fie confirmate mai multe cazuri în zilele următoare”, a spus Jean-Yves Duclos într-un comunicat.

Nu a fost imediat clar ce simptome prezintă persoanele infectate şi nici cât de gravă ar putea fi starea lor.

Duclos a mai precizat că Guvernul federal a început să pună la dispoziţie ”vaccinul Imvamune şi medicamentele din rezerva strategică naţională de urgenţă în jurisdicţiile din întreaga ţară”.

Primul transport cu doze de vaccin Imvamune a fost trimis marţi în Quebec, a mai menţionat el.

”Vreau să reiterez canadienilor că este o situaţie diferită faţă de cea în contextul apariţiei COVID-19”, a subliniat Duclos, argumentând că, spre deosebire de pandemia de coronavirus, Canada are deja o rezervă de vaccinuri la îndemână.

Variola maimuţei este o boală infecţioasă rară, iar simptomele sunt în general uşoare, fiind înregistrată pentru prima dată în Republica Democrată Congo în anii 1970. Numărul cazurilor în Africa de Vest a crescut în ultimul deceniu.

Canada a confirmat primele două cazuri de variola maimuţei săptămâna trecută, după ce autorităţile sanitare locale au anunţat că investighează 17 cazuri suspecte.

Aproximativ 20 de ţări în care variola maimuţelor nu este endemică au înregistrat focare recente ale bolii virale, cu peste 230 de persoane confirmate sau suspectate, cu precădere în Europa.

 


 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.