Qatarul urmează să primească - zilnic - câte o listă cu nume ale unor ostatici care urmează să fie eliberaţi de către Hamas, anunţă joi un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe Majed Al-Ansari, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Qatarul va preda aceste nume spionajului israelian - Mossad - care îi va preda, la rândul său o listă cu numele ale unor deţinuţi palestinieni care urmează să fie eliberaţi din închisori israeliene, precizează el.

”Atunci când amebele liste sunt confirmate, pute, începe” schimbul, a anunţat el într-o conferinţă de presă.

”Există un acord asupra intervalelor de timp. Se va elibera un grup în fiecare zi” a armistiţiului, a anunţat el.

După ce sunt eliberaţi, ostaticii sunt predaţi Comitetului Internaţion al al Crucii Roii (CICR), a precizat Al-Ansari.

Potrivit acordului dintre Israel şi Hamas, 50 de femei şi copii ţinuţi ostatici în Fâşia Gaza de către gruparea islamistă palestiniană Hamas urmează să fie eliberaţi, potrivit Qatarului, care a mediat acest acord.

În schimb, Israelul face o ”pauză umanitară” în asaltul din Fâşia Gaza şi eliberează trei deţinuţi palestinieni pentru fiecare ostatic eliberat.

Armistiţiul începe vineri la ora locală 7.00 (şi ora României), iar un prim grup de 13 ostatici urmează să fie eliberat către ora locală 16.00, a anunţat Majed Al-Ansari.

Forumul Familiilor Ostaticilor şi Dispăruţilor, un grup format după un atac sângeros al Hamas în Israel la 7 octombrie, a întocmit o listă cu numele a 39 de copii şi 58 de femei care crede el că se află în viaţă sunt ţinuţi ostatici în Fâşia Gaza de la 7 octombrie.

Femeile au vârste cuprinse între 19 şi 85 de ani.

Unsprezece dintre aceste femei sunt mame ale unor copii ţinuţi ostatici, potrivit Forumului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.