O curte de apel belgiană a decis, marţi, să-l menţină în detenţie pe Niccolo Figa-Talamanca, un suspect italian în scandalul de corupţie din Parlamentul European, după ce procurorii s-au opus deciziei de a-l elibera cu o brăţară electronică, anunţă Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Figa-Talamanca este una dintre cele patru persoane arestate la începutul lunii decembrie sub acuzaţia de corupţie, spălare de bani şi organizare criminală în cadrul Parlamentului European, într-unul dintre cele mai mari scandaluri de corupţie care au afectat Bruxelles-ul.

Ceilalţi trei, toţi aflaţi în arest preventiv, sunt Eva Kaili, pe atunci vicepreşedinte al Parlamentului European, fostul deputat al UE Pier Antonio Panzeri şi partenerul lui Kaili, Francesco Giorgi, care era asistent parlamentar.

Figa-Talamanca a fost secretarul general al unui grup de campanie pentru drepturile omului despre care procurorii spun că a fost folosit de suspecţi pentru a canaliza banii plătiţi de o ţară din Orientul Mijlociu pentru a cumpăra influenţă în instituţiile UE.

Cei patru neagă acuzaţiile. Poliţia a găsit în jur de 1,5 milioane de euro (1,58 milioane de dolari) în numerar în diferite locaţii legate de suspecţi, o parte din aceştia ascunşi într-o geantă, într-o cameră de hotel.

O instanţă belgiană a acceptat iniţial ca Figa-Talamanca să fie eliberat cu o brăţară electronică, dar acuzarea a contestat decizia şi aceasta a fost anulată marţi.

„Decizia brăţării electronice, care a fost dată în cazul lui N.F-T de către camera de consiliu, a fost modificată pentru o simplă prelungire a arestării preventive”, a declarat Parchetul Federal Belgian, într-un comunicat, referindu-se la suspect prin iniţialele sale.

De asemenea, audierea în cazul lui Panzeri a fost amânată la cererea acestuia pentru 17 ianuarie 2023.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.