Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, şi-a reafirmat marţi după-amiază sprijinul pentru lansarea unei anchete imparţiale cu privire la presupusul atac chimic din localitatea siriană Khan Sheikhoun. Un număr de 87 de civili şi-au pierdut viaţa luna trecută în atacul lansat de forţele guvernamentale siriene, dar preşedintele rus a refuzat până acum să accepte acuzaţiile lansate de organizaţiile internaţionale împotriva regimului lui Bashar al-Assad, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cei vinovaţi trebuie să fie găsiţi şi pedepsiţi”, a declarat liderul rus într-o conferinţă de presă cu Angela Merkel.

Însă, Putin a afirmat că pedepsirea celor care se fac vinovaţi de presupusul atac chimic se poate face doar în urma unei ”investigaţii imparţiale” în provincia Idlib.

”O soluţie pentru criza siriană poate să fie găsită doar prin metode paşnice şi sub egida Naţiunilor Unite”, a completat liderul de la Moscova.

Putin a negat în repetate rânduri că ar fi vorba de un atac chimic, susţinând că există două scenarii care explică moartea civililor şi imaginile de nedescris din localitatea controlată de rebelii provinciei Idlib.

În acest sens, liderul rus a precizat anterior că avioanele guvernamentale au lovit o fabrică de arme chimice a rebelilor, iar gazele toxice su acoperit localitatea siriană, sau nu a existat niciun atac chimic la Khan Sheikhoun.

De asemenea, preşedintele rus a condamnat anterior şi răspunsul ales de armata Statelor Unite.

În noaptea de 6 spre 7 aprilie, armata americană a lansat ca răspuns 59 de rachete de croazieră asupra bazei forţelor guvernamentale de la al-Shayraat, de unde au decolat avioanele care au atacat Khan Sheikhoun.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.