Preşedintele rus Vladimir Putin şi liderul turc Recep Tayyip Erdogan au convenit, vineri, să consolideze cooperarea în domeniile transporturilor, agriculturii, finanţelor şi construcţiilor, au precizat cei doi într-un comunicat comun, la finalul unei întâlniri de patru ore, potrivit Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Turcia a mediat un acord semnat de Ucraina, Rusia şi ONU la Istanbul, luna trecută, înţelegere după care exporturile de cereale din porturile ucrainene de la Marea Neagră s-au reluat după un blocaj de câteva luni.

Putin şi Erdogan au subliniat în comunicat necesitatea implementării totale a “acordului de la Istanbul, inclusiv exportul fără piedici al cerealelor Rusiei, îngrăşămintelor şi materiilor prime”.

Liderii au convenit şi ca o parte din plăţile pentru gazul rusesc să se facă în ruble, a precizat vicepremierul rus Alexander Novak după întâlnirea celor doi.

În plus, Putin şi Erdogan şi-au reafirmat hotărârea de a acţiona coordonat şi solidar în lupta împotrivaa organizaţiilor teroriste în Siria.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.