Preşedintele Vladimir Putin a lansat, sâmbătă, exerciţii militare "strategice", implicând tiruri de rachete balistice, a anunţat Kremlinul, citat de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de agenţiile Ria Novosti şi Interfax, a anunţat că exerciţiile au început, Vladimir Putin urmâridu-le îndeaproape, alături de omologul şi aliatul său din Belarus, Alexandr Lukaşenko.
 
Vineri, Ministerul rus al Apărării a anunţat că Putin va asista la exerciţiile forţelor strategice de descurajare care reunesc Forţele Aerospaţiale de Apărare ale Federaţiei Ruse, Districtul Militar Sud al Federaţiei Ruse, Forţele de Rachete Strategice Ruse şi Flota Mării Negre.

Exerciţiile de comandă strategică şi de stat major ale Rusiei, care implică toate cele trei componente ale Forţelor Nucleare Strategice sunt efectuate anual, în mod normal la sfârşitul anului de antrenament de luptă al trupelor.

În timpul acestor manevre, un submarin strategic cu rachete al Flotei de Nord lansează o rachetă balistică intercontinentală (ICBM) spre Kura, terenul de testare din Kamchatka, regiune din Orientul Îndepărtat al Rusiei. De asemenea, un submarin cu propulsie nucleară al Flotei Pacificului lansează un ICBM spre o ţintă din poligonul de tragere Chizha, din nordul Rusiei.
 
Forţele de Rachete Strategice vor testa lansarea unui un ICBM şi a unei aeronave cu rază lungă de acţiune a Forţei Aerospaţiale a Rusiei, precum şi a rachetelor de croazieră.


 



 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.