Preşedintele rus Vladimir Putin a discutat sâmbătă, telefonic, despre situaţia din Gaza cu preşedintele egiptean Abdel Fattah al-Sisi, a anunţat Kremlinul, în ajunul alegerilor în care Sisi este aşteptat să câştige încă un mandat de şase ani, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Kremlinul a spus că Putin, care a anunţat vineri că şi el va candida pentru un nou mandat în martie, l-a informat pe Sisi despre discuţiile sale de săptămâna aceasta cu liderii din Iran, Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite.

Putin i-a mulţumit lui Sisi pentru ajutorul acordat în evacuarea cetăţenilor ruşi din Gaza şi în introducerea ajutorului umanitar rusesc în zona de război de acolo şi i-a urat succes la alegeri.

Putin a atribuit în repetate rânduri vina războiului dintre Israel şi gruparea militantă palestiniană Hamas eşecului anilor de diplomaţie americană în Orientul Mijlociu, urmărind în acelaşi timp să poziţioneze Rusia ca un jucător important, cu legături cu toţi actorii majori din regiune.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.