Preşedintele rus Vladimir Putin, confruntat cu o mişcare de protest care a provocat mii de arestări în această vară, a declarat joi că este "pozitiv" faptul că tineri manifestează, dar a adăugat că ei ar trebui să respecte legea, informează Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Cred că au dreptul să o facă. Uneori, asta duce la un rezultat pozitiv (...) pentru că pentru că determină autorităţile să rezolve eficient problemele", a declarat el la Forumul de la Vladivostok (Orientul Extrem), unde a vorbit alături de premierii indian şi japonez. 

"Sunt sigur că există oameni care au în majoritate o atitudine pozitivă şi vor ca ţara lor să se dezvolte în direcţia bună", a adăugat el. "Este important ca totul să se desfăşoare în cadrul legii". 

Manifestaţii au avut loc în aproape fiecare weekend în capitala rusă de la mijlocul lui iulie, pentru a protesta faţă de excluderea candidaţilor opoziţiei la alegerile locale moscovite din 8 septembrie. 

În mare parte neatorizate, manifestările s-au încheiat cu aproape 2.700 de arestări. 

Justiţia rusă a început în această săptămână judecarea a 15 manifestanţi. Spre surpriza generală, majoritatea acuzaţiilor care îi vizau au fost abandonate sau au devenit mai puţin grave. Patru dintre ei, acuzaţi de "violenţe" împotriva poliţiştilor, au fost condamnaţi la pedepse de închisoare între doi ani şi trei ani şi jumătate.

Este vorba despre cea mai importantă mişcare de protest de la revenirea lui Vladimir Putin la Kremlin, în 2012. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.