Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat, vineri, că numărul atacurilor cibernetice asupra Rusiei organizate de către ”structuri de stat” străine a crescut, iar Moscova va trebui să îşi consolideze securitatea cibernetică prin reducerea riscului de a utiliza software şi hardware străin, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Se fac încercări intenţionate în vederea dezactivării resurselor de internet ale infrastructurii informaţionale critice a Rusiei”, a afirmat liderul rus Putin.

De asemenea, Putin a instruit Guvernul rus să evalueze măsurile luate de ţările din cadrul Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC) care restricţionează comerţul cu Moscova, se arată într-un document publicat pe site-ul Kremlinului.

Putin a declarat în luna aprilie că restricţiile ”ilegale” impuse companiilor ruse de către statele occidentale contravin normelor Organizaţiei Mondiale a Comerţului şi a instruit Guvernul rus să îşi actualizeze strategia în cadrul OMC până la 1 iunie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.