Liderul rus Vladimir Putin a declarat vineri că Rusia depistează mercenari străini în Ucraina şi că mai mulţi dintre ei au fost capturaţi în ultimele zile, în timp ce influentul Nikolai Patruşev, secretarul Consiliului rus de Securitate, s-a lăudat într-un articol că în ultimii ani Moscova a "neutralizat" sute de spioni străini, relatează CNN şi Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Depistăm mercenari străini şi instructori străini atât pe câmpul de luptă, cât şi în unităţile în care se desfăşoară antrenamente. Mi se pare că ieri şi alaltăieri au fost luaţi noi prizonieri", a declarat Putin la o conferinţă de presă susţinută la Soci după discuţiile cu aliatul său belarus Aleksandr Lukaşenko.

Putin a adăugat că Rusia nu are nevoie să invite oameni din exterior pentru a lupta, întrucât a înscris recent aproape 300.000 de persoane ca voluntari în armată.

"În această dimineaţă am primit raportul - 300.000 de contracte au fost semnate de oameni care, vreau să subliniez, sunt gata să îşi sacrifice viaţa în interesul patriei lor, protejând interesele Rusiei", a spus el.

Putin a mai declarat că noile unităţi care luptă în Ucraina sunt dotate cu arme şi echipamente moderne.

Pe de altă parte, influentul secretar al Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patruşev, susţine într-un articol publicat vineri că Moscova a "neutralizat" sute de spioni străini în ultimii ani.

"În ultimii ani, au fost identificaţi şi neutralizaţi sute de angajaţi ai serviciilor de informaţii străine, precum şi alte persoane implicate în organizarea de activităţi de informaţii şi subversive împotriva ţării noastre şi a partenerilor noştri strategici", a scris Nikolai Patruşev în revista "Casa" a agenţiei ruse de informaţii externe.

Patruşev, aliat apropiat al preşedintelui rus Vladimir Putin, este fost director al Serviciului Federal de Securitate (FSB) şi este văzut ca un susţinător cheie al politicilor radicale de la Kremlin.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.