Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a reacţionat după presupusa dejucare a unui atentat terorist organizat de agenţii serviciilor de securitate ucraineni în peninsula Crimeea, susţinând că liderii de la Kiev s-au coborât la acte de terorism, în loc să caute o soluţie paşnică pentru criza din estul Ucrainei, transmite RT.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liderul rus a susţinut că acţiunile ucrainenilor sunt criminale şi greşite, iar negocierile viitoare cu privire la soluţionarea crizei din estul Ucrainei nu au niciun sens.

Anterior, reprezentanţii Rusiei, Ucrainei, Franţei şi Germaniei au convenit să să întâlnească în cadrul unui ”mini-summit”, organizat în marja întâlnirii G20 din China, programată să aibă loc la începutul lunii septembrie. Scopul acestui mini-summit urma să fie discutarea unei soluţii paşnice pentru a pune capăt crizei ucrainene.

FSB a anunţat dejucarea unui atentat terorist în peninsula Crimeea şi i-a acuzat pe agenţii de securitate ucraineni de plănuirea unui atac asupra infrastructurii critice din teritoriul anexat în urmă cu doi ani de către Moscova.

”Agenţia de Securitate din Ministerul Apărării din Ucraina pregătea orchestrarea unui atac asupra infrastructurii critice din peninsula rusească Crimeea”, se arată într-un comunicat.

Aparent, un grup de agenţi secreţi au fost descoperiţi în apropiere de localitatea Armiansk, situată în nordul peninsulei Crimeea, în urma unei operaţiuni din weekend a FSB. Mai multe focuri de armă au fost schimbate cu agenţii de securitate, înainte de capturarea acestora.

Circa 20 de dispozitive explozive improvizate, care reprezintă echivalentul a 40 de kilograme de TNT, au fost descoperite asupra agenţiilor ucraineni, alături de muniţie, proiectile şi arme de foc.

FSB susţine că alte două încercări de infiltrare a unor terorişti ucraineni au fost prevenite la începutul acestei săptămâni. 

Între timp, acuzaţiile au fost dezminţite de către ministerul Apărării din Ucraina.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.