Preşedintele rus Vladimir Putin a sosit în oraşul Vladivostok, situat în extremitatea estică a Rusiei, pentru a participa la reuniunea Forumului Economic Estic, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, potrivit televiziunii de stat Rossia24, citată de CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Din 2015, Rusia organizează anual Forumul Economic Estic la Vladivostok, în încercarea de a încuraja investiţiile străine în Extremul Orient rus.

Deplasarea liderului de la Kremlin la Vladivostok are loc în contextul în care se pare că şi liderul nord-coreean Kim Jong Un se află într-un tren care se îndreaptă spre Rusia.

CITEȘTE ȘI Kim Jong Un pare să fie în drum spre Rusia (presă)

Oficialii americani au avertizat săptămâna trecută că liderul de la Phenian s-ar putea întâlni cu Vladimir Putin pentru a încheia un eventual acord prin care Phenian să furnizeze armament Rusiei pentru războiul din Ucraina.

The New York Times a scris că potenţiala întâlnire dintre Kim şi Putin ar putea avea loc în campusul universităţii din Vladivostok.

CITEȘTE ȘI NYT: Kim Jong Un îl va vizita pe Putin ca să discute despre furnizarea de arme pentru războiul din Ucraina

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.