Vladimir Putin s-a angajat să înfiinţeze o comisie de anchetă cu privire la starea de rău a opozantului său Aleksei Navalnîi, anunţă premierul italian Giuseppe Conte, precizând că a discutat cu liderul de la Kremlin, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lui Aleksei Navalnîi i s-a făcut rău, la 20 august, la bordul unui avion, în Siberia, care-l aducea la Moscova, după ce a băut un ceai pe un aeroport.

El este spitalizat de la 22 august în Germania, care a anunţat că opozantul a fost otrăvit cu un agent neurotoxic de tip noviciok.

Rusia dezminte orice implicare în otrăvirea lui Navalnîi.

”Preşedintele Putin mi-a dat asigurări (într-o recentă convorbire la telefon) că Rusia intenţionează să clarifice ce s-a întâmplat şi mi-a spus că va crea o comisie de anchetă şi că este pregătit să colaboreze cu autorităţile germane”, a declarat Conte într-un interviu publicat joi de ziarul Il Foglio.

”Cooperarea este cea mai bună modalitate de a împiedica acest eveniment dramatic să afecteze în mod negativ relaţiile dintre Uniunea Europeană (UE) şi Rusia”, apreciază premierul italian.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.