Secretarul pentru presă al Casei Albe, Jen Psaki, a declarat luni că Statele Unite nu pot confirma un raport al serviciilor americane de informaţii referitor la originea Covid-19, publicat de Wall Street Journal, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Publicaţia a relatat duminică, citând raportul respectiv, că trei cercetători de la Institutul de Virusologie din Wuhan (WIV) au fost spitalizaţi în noiembrie 2019, înainte ca China să dezvăluie epidemia.

Potrivit raportului, cercetătorii chinezi ar fi prezentat simptome atât ale covid-19, cât şi ale unei boli sezoniere mai comune, cu o lună înainte ca China să anunţe începutul pandemiei în oraşul Wuhan.

Psaki a spus că Statele Unite speră că Organizaţia Mondială a Sănătăţii poate efectua o investigaţie mai transparentă privind originea pandemiei de coronavirus.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.