Câteva zeci de persoane s-au adunat sâmbătă seara în apropierea vilei de lux de pe strada Caspi din Ierusalim, deţinută de miliardarul american Simon Falic, prieten al premierului Benjamin Netanyahu. Prim-ministrul se pare că a venit să stea aici peste weekend pentru a avea acces la buncărul nuclear pe care casa l-ar avea în adâncul subsolului, în condiţiile în care se aşteaptă un atac iminent din partea Iranului, relatează The Times of Israel.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Eşti şeful (guvernului), eşti responsabil", strigă protestatarii, cărora ofiţerii Poliţiei de Frontieră le spun să stea în spatele gardurilor instalate în faţa conacului.

Potrivit The Times of Israel, zeci de mii de israelieni participă la proteste împotriva guvernului în diverse oraşe din întreaga ţară.

Aceştia s-au adunat, de asemenea, în Cezareea şi în Haifa, unde mărşăluiesc cu tobe şi bannere şi scandează: "Guvernul Israelului este împotriva poporului Israel" şi "Un guvern fără competenţe, ar trebui să demisionaţi acum".

Armata israeliană a anunţat sâmbătă seara închiderea şcolilor şi limitarea adunărilor publice la maximum 1.000 de persoane, în condiţiile în care este aşteptat un atac iranian asupra Israelului.

CITEȘTE ȘI Tensiuni cu Iranul. Armata israeliană închide şcolile din motive de securitate şi restricţionează adunările publice

Totuşi, televiziunea Canal 12 a relatat că evaluarea instituţiilor de securitate israeliene rămâne aceea că Iranul va încerca să lovească ţinte militare, nu civile, ca răspuns la presupusa lovitură israeliană care a ucis mai mulţi membri ai IRGC (trupele de elită ale regimului iranian - n.r.), inclusiv doi generali, la Damasc, la începutul acestei luni.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.