Zeci de mii de persoane au ieşit marţi pe străzile capitalei argentiniene Buenos Aires pentru a protesta împotriva reducerilor de fonduri în universităţile publice, transmite BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

 

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Imagini din oraş arată protestatari care dansează, cântă la instrumente muzicale şi ţin bannere care cer protejarea finanţării educaţiei.

Preşedintele ţării, Javier Milei, a venit la putere anul trecut promiţând că va ţine sub control finanţele ţării prin reduceri drastice în sectorul public.

Guvernul său a menţinut finanţarea universităţilor în acest an la acelaşi nivel ca în 2023, în ciuda faptului că inflaţia a redus valoarea reală a bugetului cu până la 80%.

Rectorul Universităţii din Buenos Aires, Ricardo Gelpi, a avertizat că instituţia ar putea fi nevoită să se închidă în termen de trei luni dacă nu primeşte mai multe fonduri.

Milei a încercat să justifice reducerile prin descrierea repetată a universităţilor de stat ca fiind centre de îndoctrinare socialistă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.