Parlamentul japonez a aprobat marţi o nouă lege vizând ”să promoveze înţelegerea” faţă de lesbiene, gay, bisexuali şi transsexuali, atacată imediat în interior ca aflându-se sub aşteptări, în contextul în care Japonia rămâne singura ţară membră a Grupului Celor Şapte (G7) care nu recunoaşte uniunile de acelaşi sex, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest text a fost dezbătut timp de luni de zile în Camera inferioară a Parlamentului, iar cei mai conservatori aleşi erau reticenţi să introducă în ea o prevedere împotriva discriminării, argumentând că acest lucru ar agrava disensiunile din societate sau ar genera proceduri abuzive în justiţie.

”DISCRIMINARE NEDREAPTĂ”

S-a ajuns până la urmă la un compromis, printr-o prevedere care interzice orice ”discriminare nedreaptă” a minorităţilor sexuale.

Însă adăugarea cuvântului ”nedreaptă” slăbeşte puterea acestei prevederi - subliniind că anumite discriminări ar fi ”drepte”, denunţă activişti LGBT.

”Condamnăm ferm” această lege, ”a cărui conţinut este contrariul a ceea ce am cerut”, denunţă marţi într-un comunicat organizaţia japoneză J-ALL.

Conţinutul acestei legi ”trădează” persoanele vizate şi dă dovadă de ”consideraţie” faţă de autorii discriminărilor, denunţă J-ALL.

Proiectul de lege este necesar să fie adoptat de către Senat pentru a intra în vigoare.

Acest lucru este doar o formalitate, în contextul în care coaliţia aflată la putere deţine o largă majoritate în Camera superioară a Parlamentului japonez.

PRESIUNI

Japonia este singurul stat membreu G7 care nu recunoaşte uniuni între persoane de acelaşi sex.

În contextul în care arhipelagul nipon deţine în 2023 preşedinţia rotativă a G7, presiunile asupra Partidului Liberal-Democrat (PLD) al premierului Fumio Kishida a crescut, în vederea adoptării unei legi care să protejeze mai mult lesbienele, gay-ii, bisexualii şi transsexualii de discriminări

Contrar Guvernului şi majorităţii parlamentarilor japonezi, o majoritate a populaţiei japoneză se pronunţă în favoarea legalizării căsătoriei între persoane de acelaşi sex, potrivit unor sondaje.

Un număr tot mai mare de întreprinderi din japonia le oferă persoanelor care fac parte din cupluri de acelaşi sex avantaje similare heterosexualilor căsătoriţi.

Mai multe primării din Japonia le eliberează, de asemenea, certificate, la cerere, în vederea simplificării unor demersuri administrative.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.