Profesorul de franceză Dominique Bernard, ucis vineri într-un atac terorist islamist la Liceul Gambetta din Arras, a fost decorat postum cu titlul de Cavaler al Legiunii de Onoare, cea mai înaltă distincţie onorifică franceză, potrivit unui decret publicat joi în Jurnalul Oficial, relatează Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În decret sunt subliniate, între alte merite, 33 de ani de muncă ai profesorului, care deţinea titlul de profesor superior în literatură modernă.

Dominique Bernard a ales, după ani de studii la Lille şi de predare în calse pregătitoare, să se întoarcă, în urmă cu 15 ani, în oraşul său natal, Arras, unde a crescut.

Scriitorul său preferat era Julien Gracq, iar în 2023 preda franceza la clasa a cincea, continuându-şi cariera în Hauts-de-France.

Funeraliile profesorului de franceză au loc la Catedrala din Arras, în prezenţa preşedintelui francez Emmaneul Macron şi a soţiei acestuia, Brigitte Macron.

Dominique Bernard, în vârstă de 57 de ani, a fost înjunghiat mortal vineri, în faţa liceului în care preda, de către un jihadist rus în vârstă de 20 de ani, semnalat drept o ameninţare de către autorităţi din serviciile de informaţii interne DGSI.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.