Procurorul special Robert Mueller, care a condus ancheta cu privire la ingerinţa Rusiei în alegerile prezidenţiale din SUA din 2016, urmează să fie audiat de o comisie a Congresului în data de 15 mai, a declarat, duminică, un membru al comisiei, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“În principiu a fost stabilită data de 15 mai. Sperăm că procurorul special va veni”, a spus pentru Fox News David Cicilline, democrat care face parte din comisia judiciară a Camerei Reprezentanţilor.

La sfârşitul lunii martie, Robert Mueller i-a trimis o scrisoare procurorului general din SUA, William Barr, în care şi-a exprimat nemulţumirea faţă de felul în care a prezentat concluziile investigaţiei sale privind posibile legături între echipa de campanie a preşedintelui Donald Trump şi Rusia în timpul alegerilor prezidenţiale din 2016. Mueller a scris că Barr „nu a prezentat contextul, natura şi substanţa” concluziilor sale, conform unei părţi din scrisoare publicată de Washington Post.

În voluminosul său raport, fructul a 22 de luni de anchetă fără precedent, Robert Mueller confirmă existenţa a ”numeroase legături” între Rusia şi membri ai campaniei lui Donald Trump, însă apreciază că nu are vreo probă a vreunei complicităţi.

În raportul Mueller se apreciază însă că ”statul rus s-a amestecat în alegerile prezidenţiale din 2016 în mod sistematic”, mai întâi prin intermediul unei campanii pe reţele de socializare care l-a favorizat pe Donald Trump, iar apoi prin piratarea e-mailurilor Partidului Democrat ale unui apropiat al lui Hillary Clinton.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.