Un procuror din Arabia Saudită a cerut pedeapsa cu moartea pentru cinci dintre cei 11 suspecţi reţinuţi în legătură cu asasinarea jurnalistului Jamal Khasohggi în consulatul ţării din Istanbul pe 2 octombrie, a informat agenţia de stat SPA, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cererea a venit în timpul primei audieri în cazul Khashoggi, care a afectat puternic reputaţia internaţională a regatului şi a tensionat relaţiile cu ţările vestice.

Pe 2 octombrie, jurnalistul saudit Jamal Khashoggi, un critic al prinţului moştenitor şi un exilat în Statele Unite, a dispărut după ce a intrat în consulatul ţării sale la Istanbul. După ce a negat dispariţia lui Khashoggi, Riadul a recunoscut că el a fost ucis şi demembrat în consulat într-o operaţiune ”neautorizată”.

Pe 13 decembrie, Senatul american a adoptat o rezoluţie prin care l-a declarat pe prinţul Arabiei Saudite Mohammed bin Salman ”responsabil de crimă”. Riadul a negat orice implicare a prinţului moştenitor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.