Prucuratura rusă a cerut miercuri condamnarea la 23 de ani de închisoare pentru pilotul ucrainian Nadia Savcenko, acuzată că ar fi ucis doi jurnalişti ruşi în conflictul din Donetk şi Lugansk, transmite AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Savcenko a fost arestată la începutul lui iulie 2014 şi a petrecut mai mult de un an în închisoare, înainte de a fi adusă în faţa Tribunalului din micul oraş rus Donetk, din apropiere de graniţa ucrainiană.

Procesul împotriva pilotului militar se apropie de sfârşit, aceasta fiind acuzată că a transmis armatei ucrainiene poziţia celor doi jurnalişti ruşi ucişi. Savcenko se va adresa pentru ultima dată în faţa curţii de judecată cel mai probabil joi.

Kievul şi ţările Occidentale au cerut în nenumărate rânduri eliberarea Nadiei Savcenko, care a negat orice implicare în uciderea jurnaliştilor ruşi din estul separatist al Ucrainei. De altfel, Savcenko este văzută în Ucraina ca un simbol al rezistenţei în faţa insurgenţei pro-ruse, iar cei mai mulţi ucrainieni consideră că procesul împotriva acesteia ar fi motivat politic.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.