Procurorii maghiari au pus-o miercuri sub acuzare pe operatoarea de televiziune Petra Laszlo, care a devenit cunoscută anul trecut după ce a lovit cu picioarele şi-a pus piedică mai multor migranţi ce fugeau de forţele de securitate de la frontiera dintre Serbia şi Ungaria, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Petra Laszlo a fost demisă de N1TV, un post de televiziune maghiar cu simpatii naţionaliste, după ce a fost filmată de alţi jurnalişti lovind o fetiţă şi punând piedică unui tânăr migrant.

Punerea sub acuzare a operatoarei TV pentru agresiune, vine în contextul escaladării tensiunilor europene privind criza migranţilor.

În rechizitoriu, procurorii maghiari au descris cum sute de migranţi au spart un cordon al poliţiştilor, înainte de a se îndrepta în fugă spre localitatea Seghedin. Laszlo era în spatele cordonului de poliţie şi i-a filmat pe migranţii care fugeau de autorităţi.

”În timp ce filma, aceasta a lovit cu piciorul drept un tânăr în zona tibiei, înainte de a lovi o fetiţă în genunchi”, au explicat procurorii, care au susţinut că nu există dovezi ale unei agresiuni rasiste.

Anul trecut, operatoarea TV a precizat într-un interviu că îi pare rău pentru acţiunile sale.

”Sunt în şoc în ceea ce priveşte acţiunile mele, dar şi modul în care am fost tratată. Nu sunt lipsită de inimă sau rasistă. Sunt o femeie, o mamă a unor copii, care şi-a pierdut locul de muncă pentru că a luat o decizie proastă într-un moment de panică”, a declarat Lazslo.

Însă, procurorii au explicat că operatoarea nu este acuzată pentru lovirea unui migrant, care avea în braţe un copil.

”Laszlo şi-a îndreptat piciorul spre bărbatul, care avea un copil, însă nu a ajuns la acesta. Totuşi, bărbatul a căzut la pământ, pentru că un poliţist a încercat să-l prindă şi să-l doboare atunci când trecea prin cordon”, au explicat procurorii maghiari.

Între timp, migrantul Osama Abdul Mohsen s-a îndreptat spre Spania, unde a primit poziţia de antrenor la o şcoală locală.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.