Procurorii italieni au anunţat luni după-amiază că au lansat o anchetă în urma tragediei de la hotelul Rigopiano, îngropat săptămâna trecută de o avalanşă mortală produsă în masivul Gran Sasso. Se pare că anchetatorii i-au în considerare acuzaţii pentru neglijenţă criminală şi omor prin imprundenţă, după recuperarea a şapte cadavre, în vreme ce 23 de persoane rămân în continuare dispărute, transmite DPA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ne uităm la toate deciziile care au dus la construirea şi deschiderea respectivului hotel”, a declarat procurorul Cristina Tedeschini din localitatea Pescara.

De asemenea, procurorii încearcă să determine cum a ajuns hotelul izolat în urma închiderii drumurilor şi de ce a fost întârziată intervenţia plugului de zăpadă până după producerea avalaşei mortale în masivul Gran Sasso. 

Până la 120.000 de tone de zăpadă s-au desprins din masiv, au distrus o pădure şi au îngropat hotelul, după ce mai multe cutremure puternice au lovit regiunea. Se pare că viteza avalanşei a atins 100 de kilometri pe oră atunci când a acoperit hotelul Rigopiano.

Managerul Bruno Di Tommaso a trimis autorităţilor locale şi provinciale un e-mail chiar în ziua avalanşei, în care s-a plâns de situaţia drumurilor blocate, a seismelor puternice şi a atras atenţia că generatorul nu va rezista mai mult de 24 de ore.

Hotelul Rigopiano a fost construit în anii '70, la o altitudine de 1.200 de metri în munţii Apenini.

Până în acest moment, salvatorii au reuşit să scoată de sub zăpadă şi dărâmături 11 supravieţuitori, inclusiv trei cetăţeni români, în vreme ce alte 23 de persoane sunt dispărute în continuare.

De asemenea, şapte cadavre au fost recuperate din incinta hotelului, ultimul cadavru scos la lumină este al unei femei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.