Procurorii germani au anunţat marţi după-amiază că iau în serios scenariul că un atacator armat este încă în libertate, după ce un camion a intrat în mulţime la un târg de Crăciun din metropola Berlin. Un număr de 12 persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 48 au fost rănite în atacul de la târgul Breitscheidplatz, iar autorităţile au precizat că nu sunt sigure dacă suspectul pakistanez arestat este adevăratul autor, transmite The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Trebuie să lucrăm pe baza scenariului că un atacator armat este încă în libertate. Deci suntem în alertă maximă”, a declarat un procuror german.

De asemenea, procurorii au precizat că nu ştiu dacă atacatorul a primit instrucţiuni din afara graniţelor Germaniei.

Poliţia germană a declarat că nu este ”sigură” că suspectul pakistanez arestat este adevăratul autor al atacului de la târgul Breitscheidplatz.

Presa locală a scris că martori l-au văzut pe tânărul pakistanez de 23 de ani coborând din camion şi că unul dintre martori chiar l-a urmărit doi kilometri, până când poliţiştii l-au prins. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.