Procurorii francezi au pus-o sub inculpare vineri după-amiază pe preşedinta Frontului Naţional, Marine Le Pen, pentru scandalul angajărilor fictive de la Parlamentul European, scriu Reuters şi BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marine Le Pen este acuzată pentru abuz de încredere, deşi a susţinut anterior că este vorba despre un dosar politic şi a refuzat să depună mărturie înainte de finalizarea alegerilor prezidenţiale din Franţa.

Reprezentanţii PE suspectează că până la cinci milioane de euro au ajuns în buzunarele unor angajaţi ai Frontului Naţional, care erau înregistraţi drept asistenţi europarlamentari la Bruxelles, deşi activau pentru formaţiunea de extremă-dreapta în Franţa.

Frontul Naţional a dezminţit toate acuzaţiile aduse de PE. 

Le Pen a depus inclusiv o plângere la Parchetul de la Bruxelles pentru ”fals intelectual” vizându-i pe directoarea Oficiului European de Luptă Antifraudă (OLAF) şi pe secretarul general al PE, Klaus Welle.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.