Procuratura Belgiei a anunţat sâmbătă că Mohamed Abrini, capturat cu o zi în urmă de către forţele de intervenţie belgiene, a recunoscut că este teroristul cu pălărie şi jachetă albă surpins de camerele de supraveghere ale aeroportului Zaventem împreună cu atentatorii sinucigaşi Ibrahim el Bakraoui şi Najim Laachraoui, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”L-am confruntat cu doveziile din înregistrarea video pregătită de echipa noastră specială. A trebuit să admită că este el”, a precizat purtătorul de cuvânt al procuraturii belgiene.

Şase suspecţi au fost arestaţi în operaţiunile de vineri, printre care se numără şi Mohamed Abrini, care a fost surpins împreună cu Salah Abdeslam cu două zile înainte de atentatele din Paris şi a cărui maşină a fost folosită de terorişti. Abrini se afla pe lista Interpolului cu cele mai căutate persoane din Europa.

De asemenea, presa speculează că Abrini ar fi de fapt atacatorul cu pălărie şi jachetă albă surpins pe camerele de supraveghere de la aeroportul Zaventem, împreună cu cei doi terorişti kamikaze, Ibrahim el Bakraoui şi Najim Laachraoui.

Abrini a fost pus sub acuzare pentru implicarea într-o organizaţie teroristă şi pentru comiterea de crime în numele terorii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.