Prinţul William a mărturisit că procesiunea în care a mers în urma sicriului Reginei Elizabeth a II-a, bunica sa, ”i-a trezit amintiri”, făcând referire la funeraliile mamei sale, Prinţesa Diana, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prinţul de Wales le-a mărturisit persoanelor care au venit să îşi presinte condoleanţele în faţa domeniului regal Sandringham că procesiunea de miercuri, în timpul căreia trupul reginei defuncte a fost transportat de la Palatul Buckingham la Westminter Hall a fost ”provocator”. Momentul i-a adus aminte de înmormântarea Prinţesei Diana, mama sa. Prinţul William a mers, la acea vreme, alături de fratele său Harry, în urma sicriului mamei lor.

Prinţul William şi soţia sa, Catherine, au vorbit cu persoanele adunate în faţa Casei Sandrigham, care au venit să aducă un omagiu regretatului monarh.

”Vreau să spun că procesiunea de ieri a fost o provocare, mi-a trezit câteva amintiri...”, i-a mărturisit Prinţul William unei femei din mulţime.

Printre cei cărora le-a vorbit s-a numărat şi recepţionera Jane Wells, din Long Sutton din Lincolnshire, care a precizat că i-a spus Prinţului cât de mândră ar fi fost mama lui de el.


”A spus cât de greu a fost ieri, pentru că i-a trezit amintiri despre înmormântarea mamei sale”, a mai spus femeia.

Caroline Barwick-Walters, din Ţara Galilor, a afirmat că i-a mulţumit Prinţului William că ”a împărtăşit durerea sa cu naţiunea” şi că el a răspuns: ”#a (n.r. Regina Elizabeth a II-a) a fost bunica tuturor”.

Prinţul William, pe atunci în vârstă de 15 ani, şi fratele său, Prinţul Harry, Duce de Sussex, pe atunci în vârstă de 12 ani, au mers alături de tatăl lor, Regele Charles al III-lea, în spatele sicriului mamei lor, Prinţesa Diana, în septembrie 1997.

Cei doi fraţi au fost din nou unul lângă altul în timp ce au escortat solemn sicriul Reginei de la Palatul Buckingham la Westminster, miercuri.

Prinţul Harry a descris în 2017 procesiunea din timpul funeraliilor mamei sale ca pe un eveniment care nu ar putea avea loc în prezent.

El a declarat pentru Newsweek: ”Cred că niciunui copil nu ar trebui să i se ceară să facă acest lucru, sub nicio formă. Nu cred că s-ar întâmpla astăzi”.



 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.