Prinţul William şi Ducesa de Cambridge au plecat, împreună cu cei doi copii, într-un turneu regal de cinci zile în Polonia şi Germania. Cei patru au ajuns luni după-amiază în Varşovia, fiind îmbrăcaţi în obiecte vestimentare roşii şi albe, tocmai pentru a onora culorile de pe drapelul Poloniei, relatează ABC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Kate Middleton a purtat o rochie albă, asortată cu un colier cu rubin şi o poşetă roşie, în vreme ce prinţul a ales să poarte o cravată roşie la sosirea pe aeroportul din Varşovia.

În schimb, mica prinţesă a apărut într-o rochie roşie, iar fratele ei a onorat drapelul polonez cu o cămaşă cadrilată. Prinţesa Charlotte şi-a întins mâna pentru a-i saluta pe demnitarii, care au intâmpinat familia regală, în vreme ce prinţul George s-a arătat ceva mai timid la sosirea în Polonia.

Aceasta este a doua vizită regală pentru mica prinţesă, care a împlinit de curând doi ani, după ce şi-a însoţit părinţii în vizita de anul trecut din Canada. Între timp, micul prinţ a ajuns la al treilea turneu regal, după ce şi-a însoţit părinţii în 2014 într-un turneu din Noua Zeelandă şi Australia.

William şi Kate au fost primiţi la palatul prezidenţial de liderul Poloniei, Andrzej Duda, precum şi de Prima Doamnă, Agata Kornhauser-Duda.

Familia regală va petrece două zile în Polonia şi va vizita mai multe monumente istorice, precum lagărul de concentrare Stutthof, unde peste 65.000 de persoane şi-au pierdut viaţa în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, şantierele navale din Gdansk, precum şi localitatea unde a luat naştere mişcarea Solidaritatea.

În Germania, William şi Kate se vor întâlni cu Angela Merkel, vor vizita poarta Brandenburg, vor merge într-o grădină tradiţională de servit bere din Heidelberg şi vor vizita Memorialul Holocaustului din Berlin.

De asemenea, familia regală se va întâlni cu supravieţuitori ai opresiunii naziste şi ai Holocaustului, atât în Germania, cât şi în Polonia.

Această vizită are loc la cerearea ministerului de Externe, condus de către Boris Johnson.

Mai mulţi membri ai familiei regale au efectuat în ultimele luni vizite în ţările europene, iar analiştii au susţinut că este vorba despre o strategie a ”şarmului regal” pentru Brexit.

Prinţul William şi Ducesa de Cambridge au petrecut în luna martie două zile în Paris, în timpul primei lor vizite oficiale pentru a consolida relaţia dintre Franţa şi Marea Britanie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.