Prinţul Harry a declarat, la prima apariţie publică de când a anunţat că renunţă la rolul din cadrul familiei regale britanice, că aceasta a fost singura opţiune pe care a avut-o şi a subliniat că Marea Britanie va rămâne casa lui. „Ce vreau să clarific este că nu fugim şi, cu siguranţă, nu vă părăsim”, a punctat el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Palatul Buckingham a anunţat, sâmbătă, că prinţul Harry şi soţia lui, Meghan Markle, nu vor mai fi numiţi Alteţe Regale şi nu vor mai primi fonduri publice, ei nemaifiind membri activi ai familiei regale şi alegând un viitor independent.

La prima apariţie publică după acest anunţ, duminică seară, la Londra, prinţul Harry (care era al şaselea în ordinea succesiunii la tronul britanic), a spus că retragerea reprezintă „un act de credinţă”, subliniind că „nu exista o altă opţiune”.

El a punctat că îşi dorea ca împreună cu soţia lui să poată lucra în sprijinul reginei, dar fără a primi finanţare publică. „Din păcate, acest lucru nu a fost posibil”.

Harry a subliniat că el şi Meghan „nu fug”. „Marea Britanie este casa mea şi un loc pe care îl iubesc. Asta nu se va schimba vreodată”.

„Decizia de a ne retrage pe care am luat-o pentru soţia mea şi pentru mine nu este una pe care să o fi luat uşor. Au fost multe luni de discuţii după atât de mulţi ani de provocări. Şi ştiu că nu am avut mereu dreptate, dar atât cât se poate, chiar nu a existat altă opţiune. Ce vreau să clarific este că nu fugim şi, cu siguranţă, nu vă părăsim”.

El a continuat: „Am acceptat asta ştiind că nu va schimba ceea ce sunt sau cât de hotărât sunt”.

Harry a precizat că regina va avea mereu tot respectul lui şi că îi este îndatorat şi recunoscător, la fel şi familiei, pentru sprijinul arătat cuplului în ultimele luni. Prinţul a subliniat că va continua să îşi dedice viaţa susţinerii unor cauze şi comunităţilor militare.

„Acest rol m-a învăţat mai mult despre ce este corect şi just decât mi-aş fi imaginat. Facem un act de credinţă. Vă mulţumesc pentru că mi-aţi dat curajul să fac acest următor pas”.

În urmă cu două săptămâni, prinţul Harry şi Meghan Markle au anunţat că doresc să renunţe la rolurile în familia regală. Ei vor avea în continuare Frogmore Cottage ca reşedinţă în Marea Britanie.

Înainte de anunţ, Meghan Markle a acceptat să îşi ofere vocea pentru un personaj Disney în schimbul unei donaţii pentru fundaţia Elephants Without Borders. Prinţul Harry a colaborat cu Oprah Winfrey pentru un documentar despre sănătatea mintală, care va fi disponibil pe Apple+ anul acesta.

Cuplul a înregistrat deja ca marcă peste 100 de elemente pentru brandul lor Sussex Royal, despre care se crede că au legătură cu fundaţia lor caritabilă. Este crezut că ei au apelat la sfaturile fostului cuplu prezidenţial Barack şi Michelle Obama, care conduce o fundaţia caritabilă de succes după ce a părăsit Casa Albă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.