Prinţul Charles nu l-a evitat pe preşedintele american Mike Pence la Ierusalim, la ceremonia marcării a 75 de ani de la eliberarea lagărului Auschwitz, a anunţat Palatul Buckingham, afirmând că cei doi au purtat anterior ”o discuţie călduroasă”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-o înregistrare video foarte repostată pe reţele de socializare, prinţul Charles discută cu mai multe persoane, inclusiv preşedintele german Frank-Walter Steinmeier, invitate la fel ca el de Israel la comemorările organizate joi la Memorialul Holocaustului la Ierusalim.

Prinţul britanic trece apoi prin faţa lui Pence, care pare să se aştepte la o strângere de mână, însă moştenitorul tronului îl priveşte scurt şi apoi îşi continuă drumul şi îl salută pe premierul israelian Benjamin Netanyahu, care se află alături de vicepreşedintele american.

Această secvenţă a provocat numeroase ironii la adresa vicepreşedintelui american ultraconservator, a cărui purtătoare de cuvânt s-a grăbit să dezmintă interpretarea dată cu ajutorul unui fotografii în care cei doi zâmbesc.

Palatul Buckingham a vrut totodată să să clarifice în mod oficial lucrurile, înainte ca povestea să se transforme într-un incident diplomatic.

”Cu puţin înainte de ceremonia la Memorialul Yad Vashem, prinţul (Charles) şi vicepreşedintele (american Mike) Pence au purtat o discuţie călduroasă şi amicală. De aceea nu s-au mai salutat din nou”, a anunţat Clarence House, reşedinţa oficială a prinţului Charles.

În cursul ceremoniei, la care au asistat aproximativ 40 de lideristrăini, prinţul Charles, în vârstă de 71 de ani, a declarat că ”lecţiile Holocaustului sunt în continuare pertinente azi”.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.