Un proces în care Prinţul Andrew al Marii Britanii era acuzat că a agresat sexual o fată minoră în timp ce aceasta era sub controlul criminalului sexual Jeffrey Epstein şi a lui Ghislaine Maxwell a fost soluţionat în afara instanţei, potrivit unui document publicat marţi, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Suma de bani pe care Andrew a fost de acord să o plătească acuzatoarei sale Virginia Giuffre nu a fost dezvăluită în document, care arată că prinţul va face, de asemenea, ”o donaţie substanţială organizaţiei de caritate a doamnei Giuffre în sprijinul drepturilor victimelor”.

Acordul a avut loc în curtea federală din Manhattan, unde Andrew nu a reuşit să obţină respingerea acţiunii juridice intentate de Giuffre şi după ce acesta a fost deposedat de titluri militare şi alte titluri onorifice şi asociaţii legate de apartenenţa sa la familia regală a Marii Britanii.

Soluţionarea provizorie înseamnă că procesul ar urma să fie respins în curând de către judecătorul cazului.

Andrew a negat acuzaţiile lui Giuffre că ar fi abuzat-o sexual cu două decenii în urmă la New York, Londra şi Insulele Virgine ale SUA.

Documentul depus marţi în instanţă nu oferă niciun indiciu că fiul reginei Elizabeth a şovăit în această negare. Însă înţelegerea îl va scuti pe Andrew de o altă umilinţă de a fi forţat să răspundă la întrebări sub jurământ pentru depoziţii în acest caz şi să se confrunte cu un proces public la New York, care ar fi atras atenţia mass-media.

Acordul vine la mai puţin de două luni după ce Maxwell a fost condamnată în acelaşi tribunal pentru că a procurat alte fete minore pentru a fi abuzate sexual de Epstein, un manager de investiţii care s-a sinucis într-o închisoare federală în 2019, în timp ce aştepta un proces pentru acuzaţii federale de trafic sexual de copii.

Giuffre a susţinut în plângere că a făcut sex cu Andrew la cererea lui Epstein şi Maxwell.

Într-o scrisoare către judecătorul Lewis Kaplan, avocatul lui Giuffre, David Boies, a scris: ”Noi scriem împreună cu avocatul inculpatului pentru a informa Curtea că părţile au ajuns la o înţelegere de principiu a acţiunii menţionate mai sus. Părţile anticipează depunerea unei clauze de clasare a cauzei în termen de treizeci (30) de zile. Între timp, părţile solicită Curţii să suspende toate termenele şi să suspende acţiunea”, a scris Boies.

 Un document la care se face referire în scrisoare, care a fost ataşat la dosar, afirmă: ”Virginia Giuffre şi Prinţul Andrew au ajuns la o înţelegere extrajudiciară”.

Prinţul Andrew intenţionează să facă o donaţie substanţială organizaţiei de caritate a doamnei Giuffre în sprijinirea drepturilor victimelor.

 ”Prinţul Andrew nu a intenţionat niciodată să calomnieze caracterul doamnei Giuffre şi acceptă că ea a suferit atât ca victimă stabilită a abuzului, cât şi ca urmare a atacurilor publice neloiale. Se ştie că Jeffrey Epstein a traficat nenumărate fete tinere de-a lungul multor ani”, se spune în declaraţie.

 Potrivit documentului, ”Prinţul Andrew regretă asocierea sa cu Epstein şi laudă curajul doamnei Giuffre şi al altor supravieţuitori în apărarea lor şi a altora. El se angajează să-şi demonstreze regretul pentru asocierea sa cu Epstein, sprijinind lupta împotriva relelor traficului sexual şi sprijinind victimele acestuia.”

 Andrew a fost unul dintre numeroşii prieteni bogaţi, puternici şi cunoscuţi ai lui Epstein de-a lungul anilor. Epstein a avut, de asemenea, prietenii de lungă durată cu foştii preşedinţi Donald Trump şi Bill Clinton, înainte de a pleda vinovat pentru acuzaţiile din Florida în 2009, care au inclus plata unei fete minore pentru servicii sexuale.

Plângerea lui Giuffre susţine că ea ”a fost abuzată în mod regulat de Epstein şi a fost împrumutată de Epstein altor bărbaţi puternici în scopuri sexuale”. De asemenea, ea ”a fost forţată să întreţină relaţii sexuale cu inculpatul, prinţul Andrew, ducele de York, la cererea lui [Epstein] şi Maxwell”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.