Prinţesa Anne, singura fiică a reginei Elizabeth II, a afirmat, marţi, într-un mesaj în social media, că a fost norocoasă pentru că a putut fi alături de mama ei în ultimele 24 de ore de viaţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am avut norocul să împărtăşesc ultimele 24 de ore din viaţa mamei mele dragi. A fost o onoare şi un privilegiu să o însoţesc în ultima ei călătorie. Faptul că am văzut dragostea şi respectul arătate de atât de mulţi oameni în aceste zile a fost o experienţă plină de smerenie, dar şi înălţătoare", a scris prinţesa Anne.

 

Potrivit BBC, regina Elizabeth II şi-a dorit ca unica ei fiică -  Prinţesa Anne - să aibă rolul principal în escortarea sicriului ei în zilele dintre decesul ei şi funeralii.

"Această dorinţă reflectă nu doar povara practică pe care o astfel de sarcină ar fi pentru Regele Charles, ci şi statutul Prinţesei Anne ca o stâncă a familiei. Zilele regelui au fost până acum un vârtej, fiind nevoit să găsească un echilibru între durerea personală şi îndatoririle sale faţă de stat ca noul monarh. Aşa că sora lui a preluat conducerea în rolul foarte public de a fi alături de sicriu cu trupul neînsufleţit al mamei sale. Este un rol care îi recunoaşte importanţa vitală pentru răposata ei mamă şi pentru fratele ei - dar şi statutul ei de cel mai ocupat şi mai muncitor membru al Familiei Regale. Numai anul trecut a participat la peste 380 de angajamente oficiale", notează BBC.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.