Majoritatea ţărilor europene au depăşit perioada de vârf a epidemiei noului coronavirus - cu excepţia a cinci ţări, între care şi România şi Marea Britanie - a anunţat luni directoarea agenţiei sanitare a Uniunii Europene (UE), care contrazice astfel un anunţ în acest sens al Guvernului britanic, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Directoarea Centrului European de Prevenţia şi Controlul Bolilor (ECDC) Andrea Ammon a declarat luni, într-o videoconferinţă cu eurodeputaţi, că Bulgaria continuă să înregistreze o creştere a contaminărilor.

Însă Marea Britanie, Polonia, România şi Suedia nu au înregistrat ”nicio evoluţie semnificativă (a situaţiei lor) în ultimele două săptămâni”, a subliniat ea.

Potrivit ECDC - care asigură o supraveghere sanitară a celor 27 de state membre UE şi a Marii Britanii, Norvegiei, Liechtensteinului şi Islamdei -, toate celelalte ţări europene înregistrează de-acum o scădere a cazurilor.

”Sâmbătă părea că primul val al transmiterii (noului coronavirus în Europa) a trecut de perioada de vârf”, a precizat Andrea Ammon.

Premierul britanic Boris Johnson - spitalizat după ce s-a îmbolnăvit grav de covid-19 - anunţa joi că epidemia a intrat pe o pantă descendentă, după ce a depăşit perioada de vârf în Marea Britanie.

Potrivit ultimelor date, publicate duminică, bilanţul epidemiei noului coronavirus a crescut la aproape 28.500 de morţi în Regatul Unit - a doua cea mai îndoliată ţară din Europa, după Italia - şi la aproape 190.000 de contaminări.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.