Primul dintre cele două spitale aflate în construcţie în Wuhan pentru a trata pecienţii infectaţi cu 2019-nCoV ar urma să fie finalizat luni, iar 1.400 de cadre medicale din armată vor fi trimise aici, potrivit BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Spitalul Huoshenshan are 25.000 de metri pătraţi şi o capacitate de 1.000 de paturi.

Autorităţile chineze au confirmat decesul a 304 oameni, iar Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat decesul primei persoane în afara graniţelor Chinei - un bărbat în vârstă de 44 de ani, aflat într-un spital din Manila (Filipine).

Peste 14.800 de cazuri de contaminare cu acest nou coronavirus, descoperit la finalul anului trecut în Wuhan (regiunea Hubei) din China, au fost înregistrate oficial până în prezent. Numărul depăşeşte pe cel al infecţiilor cu SARS (sindromul respirator sever acut), înregistrate în 2002-2003.

În afara Chinei, au fost semnalate cazuri de infectare în 24 de ţări, între care Marea Britanie, Spania, Franţa, Germania şi Statele Unite.

CCTV a transmis în direct construcţia spitalului, iar Global Times a scris că peste 40 de milioane de oameni au urmărit în China transmisiunile prin streaming.

În 2003, autorităţile chineze au contruit, în şapte zile, în Beijing spitalul Xiaotangshan, pentru a-i trata pe bolnavii SARS. La fel ca acela, Huoshenshan este construit din prefabricate.

Personalul medical va ajunge aici săptămâna viitoare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.