Taiwanul a confirmat, sâmbătă, primele trei cazuri de infectare cu noua variantă de coronavirus Omicron. Cele trei cazuri la persoane care au intrat în Taiwan săptămâna aceasta şi care sunt vaccinate cu doza completă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit dpa, Chen Shih-chung, şeful Centrului de Comandă a Epidemiei din Taiwan (CECC), a declarat într-o conferinţă de presă că un pacient fără simptome de Covid-19 a intrat miercuri în Taiwan din Eswatini şi a fost testat pozitiv cu coronavirus joi într-o unitate de carantină administrată de guvern.

Datele CECC arată că pacienta care poartă Omicron, o femeie din Taiwan în vârstă de 30 de ani, a primit două vaccinuri: AstraZeneca şi Moderna.

Chen a spus că varianta Omicron încă prezintă un risc relativ scăzut pentru oamenii din comunitate, având în vedere controalele stricte la frontieră.

CECC a mai anunţat alte două cazuri Omicron. Cei doi pacienţi complet vaccinaţi sunt o femeie taiwaneză de 30 de ani din Marea Britanie şi un cetăţean american de 20 de ani.

Până sâmbătă, Taiwan a înregistrat un total de 16.731 de cazuri de Covid-19 şi 848 de decese.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.